Banja Luka

Sala na Laušu dobila je novo ruho

Sala na Laušu dobila je novo ruho
Foto: N.N. | Sala na Laušu dobila je novo ruho

BANJALUKA - Fiskulturna sala Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu dobila je novo ruho, nakon što je temeljno obnovljena uz pomoć kompanije "Sport vision" i Ministarstva prosvjete i kulture RS u okviru projekta "Vizija zdrave budućnosti".

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, koja je prisustvovala otvaranju nove sale, rekla je da je rekonstrukcija plod saradnje Ministarstva i privredne zajednice.

"Ministarstvo je pozdravilo inicijativu kompanije 'Sport vision' i predložilo ulaganja za razvoj školskih dvorana i sala. U ovoj godini pokušavamo da, osim u digitalizaciju u nastavno-obrazovnom sistemu, usmjerimo sredstva i u školske sale i igrališta", kazala je Trivićeva.

Prema njenim riječima, ove godine je planirano da se poveća broj časova nastave fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama.

"Fizička aktivnost je veoma značajna za mlade, posebno u periodu njihovog razvoja, i potrebno je da obrazovni sistem mnogo više pažnje posveti rastu i razvoju djece i omladine", dodala je Trivićeva.

Miroslav Popržen, direktor OŠ "Sveti Sava", rekao je da je u sali promijenjen parket, urađena nova LED rasvjeta, sanirane učionice i zamijenjena unutrašnja stolarija.

"Ova sala za 50 godina postojanja škole nije kvalitetno sanirana i sad se prvi put pristupilo sanaciji, a vrijednost donacije je 55.000 KM. U toku godine je uz školu planirana izgradnja nove sportske dvorane, tako da će ovu salu koristiti učenici razredne nastave, a novu sportsku dvoranu stariji učenici, od šestog do devetog razreda", pojasnio je Popržen.

Mladen Lakić, predstavnik kompanije "Sport vision", rekao je da su pokrenuli projekat "Vizija zdrave budućnosti" s idejom da se omoguće bolji uslovi za fizičku aktivnost u osnovnim školama i obezbijedi mladima kvalitetno i sigurno mjesto za razvoj, igru i odrastanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije