Banja Luka

Sanacija mokrih čvorova u banjalučkoj OŠ "Desanka Maksimović"

Sanacija mokrih čvorova u banjalučkoj OŠ "Desanka Maksimović"
Foto: N.N. | Sanacija mokrih čvorova u banjalučkoj OŠ "Desanka Maksimović"

BANJLAUKA - Osnovna škola "Desanka Maksimović" u Dragočaju u Banjaluci dobijena sredstva od 20.000 KM iz budžeta predsjednika RS iskoristiće za sanaciju mokrih čvorova u školskoj zgradi, koji su gorući problem u ovoj ustanovi.

Roditelji djece koja pohađaju ovu školu su na posljednjoj sjednici Savjeta roditelja pokrenuli inicijativu da između sebe sakupljaju novac kako bi sanirali školske toalete.

"U školi su loši podovi i stolarija. Škola je generalno u lošem stanju, ali su toaleti gorući problem i nisu humani uslovi za djecu", poručili su roditelji djece u ovoj školi.

Oni su nemoćni i nisu u mogućnosti da toliki novac sakupe iz svojih osiromašenih džepova, te pozdravljaju potez Kabineta predsjednika RS, jer je konačno vrijeme da se obnove toaleti.

Srđan Bogdanović, direktor ove škole, rekao je da im je sanacija mokrih čvorova trenutno najneophodnija i najpotrebnija.

"Škola je za renoviranje. U zavisnosti od predračuna vidjećemo da li ćemo moći uraditi još nešto. Prioritet su nam mokri čvorovi, ali pored njih nam je potrebna i stolarija", rekao je Bogdanović.

Istakao je da radove planiraju čim budu stečeni uslovi za njih, jer mora da se raspiše procedura javnih nabavki kako bi sve bilo po zakonu.

Ovo je jedna od 30 škola u RS kojoj je iz budžeta Kabineta predsjednika RS uplaćeno po 20.000 KM za rekonstrukciju školskih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije