Banja Luka

Sanacija "raskrsnice smrti" do kraja sedmice, mještani nezadovoljni

Sanacija "raskrsnice smrti" do kraja sedmice, mještani nezadovoljni
Foto: N.N. | Sanacija "raskrsnice smrti" do kraja sedmice, mještani nezadovoljni

BANJALUKA - Rekonstrukcija i semaforizacija opasne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u naselju Ramići su u završnoj fazi, a do kraja sedmice očekuje se da radovi budu završeni, rekli su za "Nezavisne" u "Putevima RS", koji finansiraju ovaj projekat.

Prema njihovim riječima, još je potrebno postaviti rasvjetu te izvršiti testne probe izvedene semaforizacije.

"Rekonstrukcija i semaforizacija ove raskrsnice podrazumijevale su da saobraćaj na raskrsnici bude regulisan semaforima, dva autobuska stajališta su izmještena iz raskrsnice i urađena su dva nova stajališta sa nadstrešnicama na adekvatnoj lokaciji. Takođe, urađeni su pješački trotoari širine 1,5 metara i bankine od jednog metra, a lokalni putevi koji se priključuju na magistralnu saobraćajnicu uzdignuti su u nivo magistralne saobraćajnice", objasnili su u ovom javnom preduzeću.

Dodali su da je vrijednost ove investicije skoro 350.000 KM te da je izvođač radova preduzeće "Kozaraputevi".

Sa druge strane, u mjesnoj zajednici Dragočaj nisu zadovoljni te kažu da je ova opasna raskrsnica trebalo i ranije da bude završena kako ne bi bili ugroženi životi mještana.

"Prema mojim informacijama, zadnji rok za završetak radova na ovoj saobraćajnici bio je 27. jul. Koliko znamo, završeno je 80 odsto radova i ne znamo zašto nije ostalo. Ova 'raskrsnica smrti', kako je zovu, opterećena je i pješacima, i motornim vozilima, tako da je i jedan dan produžavanja radova mnogo i rizikuju se životi", naglasio je Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj.

Dodaje da desetak dana na ovoj saobraćajnici mještani nisu vidjeli ni mašine, ni radnike.

"Cilj je da se završi rekonstrukcija raskrsnice, da se ona otvori za normalno odvijanje saobraćaja, da se poveća bezbjednost u saobraćaju i ništa više. Najgore nam je zbog djece, jer ih ovim putem dnevno prolazi i 100, i to iz Kuljana, Dragočaja, Barlovaca i Ramića. Bojimo se za njihovu bezbjednost, jer su se ranije na ovom području često dešavali saobraćajni udesi", rekao je Tadić.

Rekonstrukcija opasne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, na dionici Ivanjska - Šargovac, i lokalnog puta Zalužani - Dragočaj, gdje se godinama dešavaju saobraćajni udesi u kojima je bilo i poginulih, počela je krajem aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije