Banja Luka

Sanacija teretana na otvorenom, uskoro dvije nove u Obilićevu i Česmi

Sanacija teretana na otvorenom, uskoro dvije nove u Obilićevu i Česmi
Foto: N.N. | Sanacija teretana na otvorenom, uskoro dvije nove u Obilićevu i Česmi

BANJALUKA - U sklopu redovnog godišnjeg održavanja, u toku je sanacija oštećenja na spravama za vježbanje na otvorenom.

Kako su naveli iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu, ovi radovi se izvode na spravama teretane u prirodi koja se nalazi na lokaciji Banj Brdo i u naselju Sime Matavulja.

“Oštećenja koja su obuhvaćena sanacijom, nastala su usljed kako dugogodišnje upotrebe, tako i zbog neprimjernog korištenja od strane pojedinaca. Nakon završene sanacije, sprave za vježbanje na otvorenom na pomenutim lokacijama, staviće se u punu funkciju i na raspologanje kako bi se zadovoljile sportsko-rekreativne potrebe i aktvnosti građana”, istakli su iz resornog odjeljenja.

Kada je riječ o izgradnji novih teretana za vježbanje na otvorenom, u toku je postupak javne nabavke za dvije teretane, i to u naseljima Obilićevo kod novog mosta i u Česmi kod fudbalskog igrališta.

U periodu od 2010. do 2018. godine u gradu su izgrađene teretane na otvorenom na lokaciji između Venecija i Rebrovačkog mosta, u Parku „Mladen Stojanović“, na Banj Brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije