Banja Luka

Sandić: Početak izgradnje mosta u Docu u ovoj građevinskoj sezoni

Sandić: Početak izgradnje mosta u Docu u ovoj građevinskoj sezoni
Foto: N.N. | Sandić: Početak izgradnje mosta u Docu u ovoj građevinskoj sezoni

BANJALUKA - U banjalučkoj Gradskoj upravi danas su na sastanku sa predstavnicima projektantske kuće izabrane za izradu idejnog projekta za budući most u naselju Dolac prezentovana idejna rješenja za taj most, te konstatovano da je rješavanje pitanja saobraćaja u neposrednoj blizini jedan od najvažnijih segmenata cijelog kompleksa.

Osim toga, predstavnici projektantske kuće "Ruting", koja je na javnom konkursu izabrana za izradu idejnog projekta, razgovarali su sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i načelnicima odjeljenja za prostorno planiranja, te saobraćaj i puteve o realizaciji projekta po fazama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da je razmatran idejni projekat cjelokupnog kompleksa, kao i svih faza koje slijede u realizaciji ovog zahtjevnog projekta.

"Čuli smo, takođe, i primjedbe i preporuke u vezi sa izradom glavnog projekta. Naš cilj je da tokom ove građevinske sezone krene realizacija prve faze projekta, a to je izgradnja prelaza preko rijeke Vrbas odnosno kolskog mosta i izlaza na Mačvansku ulicu", rekao je Sandić.

U saopštenju se navodi da je na sastanku konstatovano da je rješavanje pitanja saobraćaja u neposrednoj blizini budućeg mosta jedan od najvažnijih segmenata cijelog kompleksa, a bilo je riječi i o objektima koji se nalaze u blizini i koji će biti predmet rušenja i eksproprijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije