Banja Luka

Sandić: Zimska služba na terenu, očišćeni prioritetni putevi

Sandić: Zimska služba na terenu, očišćeni prioritetni putevi
Foto: N.N. | Sandić: Zimska služba na terenu, očišćeni prioritetni putevi

BANJALUKA - Na području Banjaluke očišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, a ekipe zimske službe jutros su na vrijeme bile na terenu i sve linije javnog prevoza realizovane su bez značajnijih zastoja, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Sandić je novinarima rekao da najviše poziva, kada je riječ o žalbama građana, ima zbog nepoznavanja situacije i činjenice da nisu svi putevi u programu rada Zimske službe.

On je pojasnio da grad Banjaluka održava ukupno 2.200 kilometara putne mreže, a da se u programu rada zimske službe nalazi nešto više od jedne trećine.

"U posebnim slučajevima odobravamo i vanredno čišćenje ako je riječ o težoj bolesti i nekim posebnim situacijama koje zahtijevaju da se ti putni pravci očiste, ali, nemamo raspoloživa sredstva da čistimo sve ono što bi građani očekivali da uradimo", rekao je Sandić.

Sandić je naveo da su u gradu parkinzi, kao i saobraćajnice, razvrstani u tri kategorije i da su prioritetni oni koji se nalaze u užem gradskom jezgru, dok su druga i treća kategorija svi ostali parkinzi koji se naplaćuju.

On je rekao da se u gradu može vidjeti nešto više od 10 centimetara snijega, dok je snježni pokrivač u visinskim dijelovima, poput Stričića ili Aginog sela, veći od 30 centimetara.

"Tamo se takođe čiste putevi po prioritetima, a za sada ne očekujemo veće probleme", ocijenio je Sandić.

Grad Banjaluka podijeljen je na 14 područja koja se čiste tokom zime, odnosno šest gradskih i osam seoskih koja održavaju banjalučka preduzeća "Čistoća", "Eko-euro tim", "Kozaraputevi" i "Rotor", "Golden kard", te "Niskogradnja" iz Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije