Banja Luka

Sanirano klizište u Priječanima, nastavak gradnje puta

Sanirano klizište u Priječanima, nastavak gradnje puta
Foto: N.N. | Sanirano klizište u Priječanima, nastavak gradnje puta

BANJALUKA - Sanacijom velikog klizišta u dužini od 200 metara uz Vrbas riješen je ogroman problem u naselju Priječani, čime je i omogućen nastavak izgradnje novog dijela saobraćajnice prema ovom naselju.

"Klizište je urađeno i trenutno se radi propust ispod trupa puta kojim će se vode iz Velikog potoka odvesti u Vrbas", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, očekuje se da bi i ovi radovi mogli biti gotovi do kraja iduće sedmice, a potom bi trebalo da počne gradnja oborinske kanalizacije i vodovoda.

"Sanacijom klizišta već su stvoreni uslovi i za proširenje trase puta, što olakšava i kretanje vozila ovom dionicom na kojoj se izvode radovi", kazali su u Odjeljenju.

Dodali su da vrijednost radova u Priječanima iznosi 1,2 miliona KM, a izvođač je uveden u gradilište sredinom oktobra prošle godine.

Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od "Lovačkog bara" prema Priječanima, biće izgrađeni kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, kazao je da je to veoma značajno jer je zbog klizišta bilo veoma loše stanje.

"Ovo je najznačajnija, najteža i najskuplja dionica. Jednim potezom je riješeno i klizište, a i nastavljena je izgradnja puta. Mi smo zadovoljni rješavanjem ovog problema jer je ovo bio preduslov da bi se uopšte nastavilo s izgradnjom puta", dodao je Škobić.

Istakao je da mještani Priječana u narednoj godini očekuju i nastavak izgradnje puta do centra naselja, jer je ta dionica dosta lakša i jeftinija u odnosu na klizište.

"U prethodnih 10 godina klizište je bilo veoma opasno i konstantno je prijetila opasnost da sve propadne u Vrbas. Nekoliko puta je sanirano, ali nije pomoglo, tako da je sad i taj problem riješen", naglasio je Škobić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije