Banja Luka

Sastanak sa Radojičićem: NLB grupacija najuspješnija u BiH

Sastanak sa Radojičićem: NLB grupacija najuspješnija u BiH
Foto: N.N. | Sastanak sa Radojičićem: NLB grupacija najuspješnija u BiH

BANJALUKA - NLB grupaciju vidimo kao jednog od naših dosadašnjih, ali i budućih partnera u velikim projektima grada Banjaluke.

Rekao je ovo danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nakon što se u Banjaluci sastao s predstavnicima NLB grupacije, koju je predvodio Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave ove grupacije.

"Gradska administracija od kraja 2016. godine uspostavila je praksu da poslovne i finansijske partnere upoznaje s novim politikama, stanjem javnih finansija i planovima za naredni period", rekao je Radojičić.

On je dodao da je NLB grupacija učestvovala i u restrukturiranju gradskog duga, kao i u ovogodišnjoj emisiji obveznica, u iznosu od šest miliona KM koje grad emituje za pet kapitalnih projekata.

"U narednim godinama planiramo nastaviti sa sličnom politikom, jer imamo zdrave i jasne finansije u gradu i vrlo jasnu sliku za narednih 10 godina. Ona podrazumijeva i dalje partnerstvo s finansijskim sektorom za kapitalna ulaganja i krupne projekte", kazao je Radojičić.

Brodnjak je podsjetio da je NLB grupacija, prisutna u svim zemljama nekadašnje države Jugoslavije, osim Hrvatske.

"Gradonačelnik Radojičić nam je predstavio na koji način vidi Banjaluku u budućnosti i mi se eadujemo tom razvoju i što ćemo imati priliku u tome učestvovati", istakao je Brodnjak.

Radovan Bajić, predsjednik Uprave NLB Banjaluka, kazao je kako je novi koncept razvoja NLB-a doprinio tome da su sve članice i sve NLB banke u državama bivše Jugoslavije među najuspješnijim bankama, te da su oni jedna od najuspješnijih banaka u BiH.

"Zainteresovani smo, ne samo za finansijske transakcije u gradu, već i za opšti razvoj grada Banjaluka. Osim kredita u kojima učestvujemo, zainteresovani smo i za obavljanje platnih transakcija koje obavljamo za grad i sve kompanije koje grad kontroliše", zaključio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije