Banja Luka

Selektivno prikupljanje otpada u Rosuljama na čekanju

Selektivno prikupljanje otpada u Rosuljama na čekanju
Foto: N.N. | Selektivno prikupljanje otpada u Rosuljama na čekanju

Pilot-projekat selektivnog prikupljanja otpada, kojim bi bilo obuhvaćeno 229 domaćinstava iz naselja Rosulje, nije još počeo zbog situacije u vezi sa virusom korona, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Kako je istakao, ovaj projekat, koji je trebalo da počne u toku prošlog mjeseca, prolongiran je zbog pandemije virusa korona, a čim prođe ova situacija, krenuće se sa selektivnim prikupljanjem otpada u Rosuljama.

"Projekat je prvo trebalo da počne 1. marta, ali je zbog kašnjenja isporuke crnih i zelenih kanti preduzeću 'Čistoća' prolongiran za nekoliko dana, a nakon ove situacije u vezi sa virusom korona odlučili smo da čim prođe ova pandemija započnemo i sa tim projektom", pojasnio je Bilčar.

Pilot-projektom biće obuhvaćena domaćinstva u individualnim stambenim objektima u okviru ulica Stevana Markovića, Radoslava Lakića, Milana Stevilovića i XIV srednjobosanske brigade.

U Odjeljenju za komunalne poslove rekli su ranije da je planirano da projekat od uspostavljanja traje 12 mjeseci.

Prema planu, u 229 domaćinstava u Rosuljama biće postavljene po dvije posude, odnosno kante za otpad od 240 litara, od kojih jedna za komunalni otpad i biootpad, a druga za reciklabilni otpad, odnosno papir, karton, plastičnu i metalnu ambalaža, te staklo. Domaćinstva će imati zadatak da razdvajaju otpad, što će radnici "Čistoće" odvoziti.

"Kako bismo mještane stimulisali da razdvajaju otpad, ponudićemo im umanjenje trenutne cijene odvoza komunalnog otpada za 30 odsto", kazao je ranije Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije