Banja Luka

Šeranić danas obilazi novi objekat UKC-a

Šeranić danas obilazi novi objekat UKC-a
Foto: Dražan Pozderović | Šeranić danas obilazi novi objekat UKC-a

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas će u Banjaluci posjetiti objekat u izgradnji Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske namijenjen pružanju zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti.

Posjeta je planirana zajedno sa rukovodstvom UKC-a u 10.00 časova, najavljeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Novinare, snimatelje i fotografe će saradnici za informisanje sačekati u 9.45 časova ispred zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo, odakle će zajedno otići do lokacije gradilišta.

U UKC-u Republike Srpske u Banjaluci u toku je izgradnja novog objekta namijenjenog pružanju zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti, s obzirom na konstantan rast broja oboljelih i nedovoljne kapacitete bolničkog smještaja.

Cilj projekta je formiranje regionalnog centra za liječenje malignih bolesti unutar UKC-a koji će služiti za smještaj pacijenata na dužem liječenju, kao i dijagnostički centar sa adekvatnim kapacitetima za dnevno liječenje pacijenata, saopšteno je iz UKC-a.

Objekat će raspolagati sa 360 kreveta za duži smještaj, i to Onkologija 190 ležaja, Hematologija 90 ležaja i 80 ležaja za palijativnu njegu pacijenata koji su u terminalnoj fazi bolesti, prenosi "Srna".

U objektu je predviđeno 50 kreveta za dnevni smještaj pacijenata, te po 25 za onkološke i 25 hematološke pacijente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije