Banja Luka

Pratite nas na Google news

Serijom šahovskih turnira do promocije mladih talenata

Serijom šahovskih turnira do promocije mladih talenata
Foto: N.N. | Serijom šahovskih turnira do promocije mladih talenata
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Šahovski klub Banjaluka počeo je s organizacijom serije turnira "Banjaluka Chess Challenge", čiji je osnovni cilj promovisanje velikog broja mladih talenata koji su ljubitelji ove misaone igre.

Plan organizatora je da turniri budu u kontinuitetu održavani jednom mjesečno do jula 2020. godine.

Danijel Milekić, direktor turnira "Banjaluka Chess Challenge", rekao je da je najveći motiv za održavanje ovih turnira nekoliko izuzetno talentovanih mladih šahista.

"To su Dragan Stanković, Marko Lipovčić, Maksim Savanović, Maša Babić, Milana Babić, Aleksa Ninković, Andrej Krčmar, Strahinja Bundalo i drugi", kazao je Milekić.

Prema njegovim riječima, osnovni problem u njihovom daljem napredovanju i usavršavanju je nedostatak iskustva iz partija s jakim igračima, te nemogućnost osvajanja elo-rejting poena.

"S obzirom na to da se u široj banjalučkoj regiji već duže vrijeme ne organizuju ovakva takmičenja, odlučili smo da pokrenemo ovu seriju turnira koja bi nadomjestila taj nedostatak", istakao je Milekić.

Dodao je da je prvi turnir odigran od 3. do 6. oktobra u Klubu vojnih penzionera i Domu omladine, a igran je po takozvanom Ševeningen sistemu u kojem četiri kadeta igraju protiv četiri seniora u dva kruga.

"Za ekipu seniora nastupili su poznati banjalučki šahisti Mladen Kelečević, Miro Talić, Vaso Bojanić i Radenko Galić, dok su za kadete nastupili Dragan Stanković, Maksim Savanović, Marko Ninković i Andrej Krčmar", pojasnio je Milekić.

Ukupan skor je bio 16,5:15,5 za kadete, a najbolji u ekipi kadeta je bio Dragan Stanković sa 5,5 poena iz osam partija.

Kod seniora je najuspješniji bio Mladen Kelečević sa šest poena.

Tempo za igru je 90 minuta za partiju po igraču, te dodatnih 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Sljedeći turnir planiran je od 24. do 27. oktobra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije