Banja Luka

Sigma organizuje besplatne radionice podrške i pomoći građana

Sigma organizuje besplatne radionice podrške i pomoći građana
Foto: Sigma Solutions | Sigma organizuje besplatne radionice podrške i pomoći građana

U vremenu poskupljenja, a i sve većeg povlačenja ljudi u svoje probleme, Sigma Solutions organizuje besplatni edukativni program "IVA" koji obuhvata radionice i predavanja za sve građane kojima je potrebna pomoć i podrška.

"Prepoznali smo goruće problema i pitanja zajednice, te otvorili vrata onima kojima je pomoć potrebna", kazali su iz Sigma Solutions.

Dodali su da kroz ove radionicama žele građanima dati priliku da bolje upoznaju sebe, svoju okolinu, te da sebi i drugima  olakšaju svakodnevne zadatke.

"Znanje postaje veće ako se dijeli sa drugima", kažu iz Sigma Solutions ,te ističu da učesnici radionica, osim znanja i iskustva, međusobno dijele podršku, zagrljaje, osmijeh a i suze.

Radionice su otvorene, ne samo onima kojima je potrebna pomoć, već i onima koji žele naučiti nešto novo, podijeliti svoje dileme, ali i obogatiti svoje iskustva, i na taj način ovom gradu obezbijediti optimističnije sutra.

Naime, iza njih su već dvije uspješno okončane radionice na razne teme.

U radionicama učestvuju aktuelni, ali i svršeni studenti psihologije, a u posljednoj radionici i roditelji djece sa poteškoćama u razvoju.

"Učešće psihologa je od velikog značaja, jer se radi o osobama koji su neophodni zajednici za očuvanja mentalnog zdravlja i pružanja podrške", kazali su iz Sigma Solutions.

Kako je kazala Danka Đukanović, geštalt psihoterapeut, cilj je da se znanja prenose dalje kako bi sutra pomogli sebi i sebi najbližima.

"Najviše mi je drago kada učesnici nakon radionice odu sa nekim novim saznanjem, uvidom, rečenicom koja im znači", kaže Đukanovićeva.

Kako je istakla jedna od učesnica radionica, koristi radionice je osjetila na svojoj koži, jer se nakon nje odlučila se na redovnu terapiju da do kraja razriješi to što je na radionicu počela.

Radionice namijenjene roditeljima sa djecom sa poteškoćacam u razvoju su dočekane sa velikom zaintresovonašću, a kako  kažu iz Sigma Solutions, ovim roditeljima je naročito potrebna energija i trezvenost kako bi svojoj djeci i porodici bili zvijezde vodilje i zaštitnici.

Željka Perišić-Ninković, predsjednica Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu -Zvjezdice", je kazala da se zajednica treba što više baviti ovim temama.

"Radionice namijenjene roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju su izuzetno značajne, a naročito sa aspekta prihvatanja dijagnoze i smanjenja stresa" kazala je Perišić-Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije