Banja Luka

Mikrofoni i tasteri koji ne rade odgodili sjednicu

Mikrofoni i tasteri koji ne rade odgodili sjednicu
Foto: Grad Banjaluka | Sjednica Skupštine grada odgođena za sutra

BANJALUKA - Zbog tehničkog sistema starog više od 20 godina, koji je prouzrokovao probleme s mikrofonima i nemogućnost registracije odbornika za aktuelni čas, otkazana je sjednica Skupštine grada.

Problemi s tehničkom opremom su primijećeni na nekoliko posljednjih sjednica i potrebno je što prije uraditi nešto po tom pitanju, ističu gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.      

Ilić je kazao da su nakon konsultacije s gradonačelnikom bili prinuđeni da odgode sjednicu za danas.

"Naša skupštinska sala nije u mogućnosti da funkcioniše i s tim problemom smo se susretali već na nekoliko posljednjih sjednica koje smo održali ovdje", kazao je Ilić.

On ističe da je sistem koji trenutno koriste star preko 20 godina te da zbog toga ima mnogo mana.

"Zbog poprilično zastarjelog sistema u Skupštini prinuđeni smo da sjednicu prebacimo na neko drugo mjesto. Sada smo prinuđeni i na digitalizaciju skupštinske službe kako bismo prilagoditi uslove rada vijeku u kojem živimo", kazao je Ilić.     

Dodaje da su započeli sistem obnove, kao i da to iziskuje poprilično visoka novčana sredstva, ali da je važno da se digitalizacija uradi do kraja.

Stanivuković je rekao da je za potpuno uređenje Skupštine potrebno od 100.000 do 300.000 KM.

"Potreban je potpuni savremeni proces digitalizacije za uređenje Skupštine, a ta sredstva nisu planirana u budžetu", kazao je Stanivuković.  

Dodaje da postoji jedan iznos od 20.000 KM koji je prvobitno planiran za unapređenje jednog dijela tehnike.

"Možda je moguće hitno reagovati kroz jedan dio alokacije sredstava i imamo nagovještaj donacije od 70.000 KM za Ipade i jedan dio opreme, ali moramo iznaći brzo rješenje, jer prosto ne možemo ovdje da radimo", kazao je Stanivuković.

On je kazao da će sjednica Skupštine grada sutra vjerovatno biti održana  u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, ali da to nije trajno rješenje.

"Ovo s tehničkim sistemom je nužno da se završi i u tom pravcu ćemo gledati", istakao je Stanivuković.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije