Banja Luka

Škola u Potkozarju dobila novo sportsko igralište

Škola u Potkozarju dobila novo sportsko igralište
Foto: N.N. | Škola u Potkozarju dobila novo sportsko igralište

​BANJALUKA - U krugu Osnovne škole "Milutin Bojić" u banjalučkom naselju Potkozarje danas je otvoreno novo sportsko igralište koje je donirala kompanija "MG mind".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je posjetio ovu školu, rekao je da igralište treba da služi za školske, ali i za potrebe mještana kako bi mogli da se bave sportom.

On je podsjetio da je u Verićima završen društveni dom, u Piskavici je prošle godine takođe izgrađeno dječije sportsko igralište, a naredni projekat je obnova društvenog doma u Mišinom Hanu.

"U svakom mjestu imamo bar po jedan od sadržaja oko kojih se ljudi mogu okupljati", rekao je Radojičić.

On je naveo da je petnaestak osnovnih škola ove godine u programu rekonstrukcije i obnove koju rade zajedno Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske i grad Banjaluka uz podršku predsjednika Srpske, te da je obezbijeđeno ukupno oko 603.000 KM.

Radojičić je rekao da su različiti prioriteti - od sanacije krova škole u Bronzanom Majdanu, pa do sanitarnih čvorova i stolarije, kotlovnica i grijanja u nekim područnim odjeljenjima.

"Radi se o cijelom području grada na različitim lokacijama, tamo gdje su prioriteti najizraženiji", rekao je Radojičić.

Direktor OŠ "Milutin Bojić" Potkozarje Duško Petrović istakao je da igralište u krugu škole ima veliki značaj, te izrazio očekivanje da će saradnja sa gradom na sličnim projektima biti nastavljena.

On je rekao da je područna škola u Mišinom Hanu ušla u program sanacije i rekonstrucije osnovnih škola za ovu godinu i da će za sanaciju sanitarnih čvorova biti izdvojeno 24.181 KM.

Petrović je izrazio očekivanje da će centralna škola u Potkozarju ući u projekat energetske efikasnosti, odnosno zamjenu stolarije i fasade, podsjetivši da je škola izgrađena krajem šezdesetihg godina prošlog vijeka.

Predsjednik Mjesne zajednice Potkozarje Đurađ Ivić istakao je važnost izgradnje sportskog igrališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije