Banja Luka

Skupština Grada Banjaluka sutra vanredno zasjeda zbog podrške penzionerima

Skupština Grada Banjaluka sutra vanredno zasjeda zbog podrške penzionerima
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Skupština Grada Banjaluka sutra vanredno zasjeda zbog podrške penzionerima

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke u vezi sa isplatom jednokratne podrške penzionerima biće održana u utorak, 31. januara, sa početkom u 10 časova, a pred odbornicima će se naći prijedlog Odluke o preraspodjeli budžetskih sredstava.

Poručili su ovo iz Gradske uprave te dodali da bi penzioneri mogli da dobiju podršku u iznosu od po 100 KM neophodno je da se donese odluka da se ta sredstva umjesto na račun „Elektroprivrede“ isplate direktno na račune penzionera.

“Usaglasili smo se i pronašli sve tehničke načine kako penzioneri da dobiju jednokratnu novčanu prodršku onako kako su tražili, na svoje žiro-račune, a ne putem Elektroprivrede. Oni koji nemaju žiro-račune, a takvih je preko 11.000, dobiće svoj novac putem Pošta Srpske” poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naglasio ide se sa punim novčanim iznosom, biće im uplaćeno po 100 KM, a slijedi potpisivanje sporazuma sa Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske i Poštama Srpske u vezi sa isporukom podrške.

“Preko 41.000 penzionera dobiće podršku od Grada, što je ukupno oko 4.150.000 KM “, istakli su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije