Banja Luka

Skupštinska većina podnijela krivičnu prijavu protiv Ivana Begića

Skupštinska većina podnijela krivičnu prijavu protiv Ivana Begića
Foto: Dražen Pozderović | Skupštinska većina podnijela krivičnu prijavu protiv Ivana Begića

BANJALUKA - Odbornici većine u Skupštini grada Banjaluka podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv Ivana Begića, odbornika PDP-a, zbog vrijeđanja i nazivanja odbornika većine fašistima.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a, istakao je da su krivičnu prijavu podnijeli zbog uvreda na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi  koja je održana u utorak.

"Podvlačim, ovo nije prijava protiv jednog pojedinca već protiv svih onih koji ubuduće žele da govore jednim ovakvim jezikom uvreda i raspirivanjem netrpeljivosti. Želimo da opomenemo sve koji ovakav jezik žele da koriste da u budućem periodu to nije jezik koji današnjica treba da ima. Ratovi su završeni i pozivamo na jedan normalan i primjeren dijalog", kazao je Topić.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske, rekao je da su prijavu predali jer smatraju da je ovo neprimjereno ponašanje odbornika Begića koje treba da se osudi.

"Ovo i odbornici treba da osude, kao i gradonačelnik koji to nije uradio, a ne da se odobrava ovakav govor mržnje. Smatramo da je to neprihvatljivo i zbog toga smo predali krivičnu prijavu", naglasio je Stanić.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, kazao je da bi bio srećan da ova krivična prijava utiče na buduće ponašanje Begića, ili bilo koga drugo.

Podsjećamo, Begić se kasnije izvinio  kolegama i javnosti zbog, kako je naveo, neprimjerenih riječi i pogrdnih epiteta koje je tada rekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije