Banja Luka

Slab napon gasi uređaje

Slab napon gasi uređaje
Slab napon gasi uređaje

Građani jednog dijela naselja Srpski Milanovac/Šargovac nezadovoljni su uslugama "Elektrodistribucije", jer im je električna energija u večernjim časovima slabe jačine, a računi za struju im dolaze nakon isteka roka za plaćanje.

"Uveče, kada ljudi najviše troše struju, otprilike u periodu od 20 do 23 časa, većina kućanskih aparata ne može funkcionisati, jer je jačina električne energije takva da smo često prinuđeni sa napajanja isključiti sve osim sijalice. U tom periodu nemoguće je koristiti veš-mašinu, računar i slične uređaje", rekla nam je jedna stanovnica Srpskog Milanovca.

Ona je dodala da redovno izmiruje sve obaveze, pa je ogorčena na odnos ovog preduzeća prema svojim potrošačima iz ovog dijela grada.

S njenim tvrdnjama slaže se i Nikola Praštalo, vlasnik kafe-bara, automehaničarske radionice i auto-praonice u Srpskom Milanovcu.

"Sve moje djelatnosti neizvodive su bez kvalitetne električne energije. S ovim problemom borimo se već duži vremenski period, a 'Elektrodistribucija' ne čini ništa da se problem riješi", rekao je Praštalo.

Milutin Jovanić, tehnički direktor "Elektrodistribucije", kaže da su upoznati sa problemom građana jednog dijela Srpskog Milanovca.

"U tom dijelu grada svakodnevno se povećava broj potrošača zbog izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, pa iz tog razloga dolazi do opterećenja na mreži. Probleme na jednom dijelu ovog naselja smo riješili, a radi se na tome da se rekonstruiše mreža i ugrade nove trafo-stanice. Sve materijale koje nabavljamo moraju proći proces javne nabavke i tendere, a to ide relativno sporo", rekao je Jovanić i dodao da je i "Elektrodistribuciji" u interesu da što prije riješi ove probleme.

Stanovnike dijela Srpskog Milanovca jednako zabrinjavaju i računi za struju koji kasne, zbog čega im se zaračunava kamata.

"Pošto računi stižu poslije isteka roka za plaćanje prinuđeni smo kasniti sa uplatom računa, a zbog kašnjenja nam se zaračunava kamata", rekao je stanovnik ovog naselja. 

Iz Službe za prodaju i naplatu električne energije u "Elektrodistribuciji" kažu da su u toku aktivnosti da se on riješi.

"U planu nam je da 'Pošte Srpske' dijele račune i uvjereni smo da ćemo tako riješiti ovaj problem", rekla je Vera Skenderija, referent u ovoj službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije