Banja Luka

Slalom staza na Vrbasu u novom ruhu

Slalom staza na Vrbasu u novom ruhu
Foto: N.N. | Slalom staza na Vrbasu u novom ruhu

BANJALUKA - Kako bi sve bilo spremno za održavanje Svjetskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama, pri kraju je i obnova slalom staze na Vrbasu u kanjonu Tijesno.

Uz obnovu staze, gradi se i novi dio pješačke staze od betona u kombinaciji sa kamenom, odmah uz rijeku.

"Novi dio staze dodatno će biti ojačan armaturnim šipkama  i armaturnom mrežom. Ova staza služi za kretanje sudija i ocjenjivanje takmičara tokom spusta, kao i za kretanje takmičara prilikom vraćanja sa cilja na start", naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Svi radovi biće okončani do srijede 24. jula, kada će zvanično početi ICF Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2019".

Kajak kanu klub "Vrbas m:tel", uz podršku Grada, domaćin je ovog značajnog takmičenja koje će da traje do 28. jula.

"Ponosni smo što nam je Svjetska kajakaška federacija, ponovo, ukazala povjerenje i što ćemo, i ove godine, uz tradicionalnu pomoć kompanije "M:TEL" biti domaćini jednog velikog takmičenja. Banjaluka i rijeka Vrbas postali su svojevrsni brend u svijetu kajaka i nadamo se da ćemo i ovaj put da budemo dostojni domaćini i da će svi učesnici biti zadovoljni organizacijom", poručili su iz Kajak kanu kluba "Vrbas m:tel“.

Među više stotina takmičara, čast domaćina na rijeci Vrbas braniće Dušan Mačkić, Anes Šudić, Dragan Preradović i Lejla Slipić.

U Banjuluku su već pristigli takmičari iz deset zemalja, a konačan broj reprezentacija koje će da nastupe na ICF Svjetskom prvenstvu , za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu "Banjaluka-Vrbas 2019" biće poznat do sutra, 23. jula kada će biti održana i konferencija za novinare u ljetnoj bašti motela "Orthodoks" sa početkom u 11 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije