Banja Luka

Slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana

Slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana
Foto: Velibor Tripić | Slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana
Anja Matarugić

BANJALUKA - Krivična prijava koju je kompanija "Oktan promet" na čelu s Vojinom Mitrovićem podnijela protiv gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i dva gradska načelnika Slobodana Stanarevića i Petra Bilčara ovih dana je opet u žižu javnosti dovela sporno zemljište Poljoprivredne škole u Banjaluci, oko kojeg se već godinama vodi sudski spor.

Ova parcela u naselju Lazarevo pripadala je Poljoprivrednoj školi, koja je to zemljište mijenjala s Pericom Repajićem. Kompanija "Oktan promet" je u međuvremenu od Repajića kupila parcelu, a grad je tužio Poljoprivrednu školu, Repajića i "Oktan promet".

Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kazao je da je prijava podnesena jer nije izdata dozvola za gradnju pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole koje je u sporu.

"Grad dokazuje da se radi o zemljištu koje nije moglo biti predmet prometovanja na način na koji je bilo i o tome se vodi niz sudskih postupaka", objasnio je Radojičić.

Istakao je da je krivična prijava u potpunosti neosnovana te da je interes grada da štiti gradsku imovinu.

"Naš je interes zaštita grada i gradske imovine i ne možemo u ovom slučaju postupati drugačije. Gradsku imovinu štitimo i na ovakav način, a sve u skladu sa zakonom", rekao je Radojičić.

Vojin Mitrović, vlasnik kompanije "Oktan promet" iz Bijeljine i poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, istakao je da on lično nije podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića i načelnika.

"Krivičnu prijavu je podnio pravni zastupnik kompanije 'Oktan promet' Savo Bojanović", rekao je kratko Mitrović za "Nezavisne".

Bojanović je kazao da ovu kompaniju ne zanima što je u toku sudski postupak, jer su oni zakonski vlasnici parcele, koju su platili, te žele da na njoj izgrade benzinsku pumpu, kako je, prema njegovim riječima, i planirano izmjenom Regulacionog plana.

Dodao je da je Gradska uprava zahtjev kompanije prije nekoliko godina odbila te da su se obratili drugostepenom organu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

"Nadležno ministarstvo je poništilo zaključak Gradske uprave. Problem je što sada Gradska uprava ne želi ni da poništi naš zahtjev, ali ni da nam da građevinsku dozvolu", tvrdi Bojanović.

Stanarević je rekao da ovu krivičnu prijavu smatra neosnovanom.

"U toku je spor i dok se ne riješi ne možemo ništa učiniti", rekao je on.

Bilčar kaže da se slaže s Radojičićem i Stanarevićem da je prijava neosnovana te da moraju raditi u skladu sa zakonom.

"Moramo voditi računa o interesima svih građana, kao i o gradskoj imovini bez obzira na prijetnje kakve god vrste bile", rekao je Bilčar.

Uputili smo upit nadležnom ministarstvu, kao i Okružnom tužilaštvu Banjaluka, ali odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije