Banja Luka

Smotra Odreda izviđača 22. april: Svi dobrodošli, pogotovo roditelji sa djecom

Smotra Odreda izviđača 22. april: Svi dobrodošli, pogotovo roditelji sa djecom
Foto: Ustupljena fotografija | Smotra odreda izviđača 22. april: Svi dobrodošli, pogotovo roditelji sa djecom

BANJALUKA - Povodom imendana odreda izviđača 22. april, u subotu 20.aprila biće održana smotra, u 11 časova na banjalučkoj plaži Abacija, ispred prostorija ovog odreda.

Nikola Zgonjanin, isred Odreda izviđača 22.april, istakao je da ovu smotru održavaju godinama, čak i decenijama unazad s obzirom da odred 22-april postoji od 1970, godine, a samo izviđaštvo u Banjaluci od 1953. godine.

"Na smotri ćemo prikazati između ostalog i kako izgledaju sve te stvari koje ljudi imaju u glavi kada pomisle na izviđaštvo. Tu su košulje, marame, naravno i podizanje zastave kao naizostavan dio tradicije", rekao je on za "Nezavisne", te dodao da su svi posjetioci dobrodošli, pogotovo roditelji sa djecom kojoj bi da prikažu mnogobrojne zanimljivosti i ljepote izviđačkog života.

"Ova smotra je samo jedna od naših godišnjih aktivnosti, od kojih se izdvajaju majski susreti izviđača Gojko Grahovac, koji nam predstoje već sljedeći mjesec, te Novembarski susreti izviđača, koji su kulminacija godine, višednevni susret i takmičenje izviđača iz više zemalja regiona ali nerijetko i iz evropskih zemalja", naveo je on.

Kako dodaje u planu im je da u svoj kalendar dodaju još aktivnosti, što svakako iziskuje pripreme, ali naravno obećava dobro druženje za sve učesnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije