Banja Luka

Snimljen film: Virtuelna šetnja kroz istoriju Banjaluke

Snimljen film: Virtuelna šetnja kroz istoriju Banjaluke
Foto: Gradska uprava | Snimljen film: Virtuelna šetnja kroz istoriju Banjaluke

Gradska razvojna agencija, u okviru implementacije projekta CCI4TOURISM, snimila je VR film o kulturno-istorijskom nasljeđu grada na Vrbasu "Banjaluka 360°".

Glavni motivi i ideja za izradu ovog filma bili su da kroz moderan pristup, putem VR tehnologije, provedu gledaoca kroz istoriju Banjaluke.

"Ovaj prvi VR film 'Banjaluka 360°' je pripremljen u okviru implementacije projekta CCI4TOURISM, koji je sufinansiran iz EU Programa Interreg Adrion (Adriatic-Ionian)", kazali su iz Gradske uprave, te dodali da projekat CCI4TOURISM ima za cilj povećati kapacitet sektora kulturnih i kreativnih industrija u sprovođenju politike kulture i održivog turizma, te poboljšati turističke proizvode i usluge u projektnim regijama.

"Cilj aktivnosti je bio predstaviti kulturno-istorijsko nasljeđe koje grad ima od svog nastanka do danas. Film će promovisati i prezentovati grad kao grad tolerancije, suživota svih religija, te da svako ko ga posjeti može to da osjeti i uživa u čarima grada na Vrbasu", istakli su iz Gradske razvojne agencije.

Dodali su da su na realizaciji filma radili kreativci iz kulturno-kreativnih industrija, turizma, te predstavnici Kreativnog haba 78 Banjaluka.

Film o gradu, kako su najavili, biće promovisan na društvenim mrežama, te ostalim multimedijalnim platformama.

Film možete pogledati i na stranici Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije