Banja Luka

Spasioci intervenisali zbog posjekotina

Spasioci intervenisali zbog posjekotina
Foto: Ilustracija | Spasioci intervenisali zbog posjekotina

BANJALUKA - Spasilačka služba na gradskoj plaži kod Zelenog mosta na rijeci Vrbas, koja je počela s radom 1. jula, za nešto više od mjesec dana imala je desetak intervencija.

"Uglavnom se radilo o posjekotinama, koje su kupači zadobili prilikom ulaska ili izlaska iz vode", kazao je Miroslav Mišković, koordinator Ronilačkog kluba "Buk", čiji članovi čuvaju kupače na ovoj plaži.

Na kupače će do 1. septembra petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 18 časova kroz smjene paziti više od 10 spasilaca, a grad je za rad Spasilačke službe za ovu godinu izdvojio 4.000 KM.

"Zadnjih nekoliko godina iz budžeta grada smanjena su sredstva za rad Spasilačke službe i zbog toga spasioci plažom patroliraju tri dana u sedmici", rekao je Mišković.

Dodao je da pokušavaju naći neki kompromis s obzirom na ograničeni budžet, koji grad izdvaja.

"Čim se budžet vrati na normalu i obezbijede veća sredstva automatski će biti potrebe da Spasilačka služba bude angažovana svaki dan, ali i na većem broju plaža, za čim postoji velika potreba", rekao je Mišković.

Za narednu godinu Ronilački klub "Buk" pripremio je projekat "Jedno mjesto, jedna plaža", s ciljem da svaki grad i opština u RS imaju jednu svoju gradsku plažu na kojoj će biti organizovan rad spasilaca.

"Primjer iz Banjaluke pokazao se kao odličan i cilj nam je da od naredne godine ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma RS, Turističkom organizacijom RS i lokalnim zajednicama", rekao je Mišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije