Banja Luka

"Sport u školama“: Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

"Sport u školama“: Nova sportska oprema za sve banjalučke škole
Foto: Grad Banjaluka | "Sport u školama“: Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

BANJALUKA - U Banjaluci će 26 osnovnih škola uskoro dobiti sportsku opremu i rekvizite u okviru gradskog projekta "Sport u školama", kojim je predviđeno da se đaci bez bilo kakvih naknada bave željenim sportom, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da je oprema vrijednosti 50.000 KM, a među rekvizitima su i lopte za razne sportove, horizontalne ljestve, gimnastički obručevi.

Prema njegovim riječima, cilj je da se uključi što veći broj učenika u sistem školskih sportskih takmičenja te prepoznavanje talentovanih učenika za određene sportove.

Banjac je naglasio da je jedan od ciljeva i stvaranje dobre baze za sportske klubove, koji će biti u prilici da iz školskih sportskih sekcija regrutuju najtalentovanije mlade sportiste.

On je naveo da je učešće u sportskim sekcijama potpuno besplatno i da je osnovni cilj projekta omogućavanje osnovcima da, kroz povećan broj sportskih aktivnosti, budu fizički angažovani tokom čitave školske godine.

Za učenike od drugog do petog razreda osnovnih škola, profesori fizičkog vaspitanja realizovaće projekat kroz izabranu sportsku aktivnost nakon završetka redovne nastave, uz obogaćenje sadržaja sportskim poligonima i takmičenjima.

Na ovaj način, djeci će biti omogućena dodatna fizička aktivnost i data mogućnost da se bave izabranim sportom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije