Banja Luka

Sportovi na vodi donijeli "Oskar"

Sportovi na vodi donijeli "Oskar"
Sportovi na vodi donijeli "Oskar"

Sportovi na vodi rafting, kajak i kanu donijeli su gradu i Turističkoj organizaciji Banjaluka prestižno priznanje "Zlatni turistički Oskar za sportski turizam jugoistočne Evrope", rekao je juče Ostoja Barašin, direktor TOBL.

Nagradu, koja je u ime grada uručena Barašinu u Beogradu, dodjeljuje Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva "SACEN International", koji postoji već 55 godina.

"Sportski i eko-turizam danas su svjetski mega hit, a mi smo na osnovu prirodnih potencijala napravili dobar spoj i u pravom smislu riječi smo lideri kada su u pitanju mogućnosti", istakao je Barašin.

Dodao je da je to jedan od razloga što je Turistička patrola "SACEN Internationala" prepoznala Banjaluku kao šampiona sportskog turizma.

Priznanje koje je dobio grad Barašin smatra izuzetno značajnim i naglasio je da ova nagrada može pomoći promociji te privući još veći broj turista.

"Nagrada je potvrda naše dobre opredijeljenosti u radu i prihvaćenosti kod turista. Takođe potvrđuje vrijednost onoga što je grad proteklih godina učinio na razvoju infrastrukture, sportskih objekata i kao domaćin mnogih svjetskih i evropskih sportskih manifestacija", izjavio je Barašin.

Istakao je da je Banjaluka postala prepoznatljiva po raftingu, kajaku i kanuu, ne samo u regionu nego i u svijetu.

"Svake godine imamo jedan od evropskih događaja takve vrste. Ove godine to je Evropsko prvenstvo u raftingu, koje je prošle godine odgođeno zbog poplava. Mjesec kasnije imaćemo Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu", kazao je Barašin.

Novi projekti

Ostoja Barašin, direktor TOBL, rekao je da rade na novim projektima kako bi što više unaprijedili turizam.

"Nastavljamo sa radovima na etno selu Ljubačevo kako bi bilo što bolje i privuklo turiste. U planu je izgradnja vidikovca na Osmači i vjerujemo da bi to bilo interesantno posjetiocima zbog predivne prirode", rekao je Barašin.

Dodao je da bi uskoro trebalo da održi sastanak sa Slobodanom Gavranovićem, gradonačelnikom, na kojem bi trebalo da utvrde neke planove za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije