Banja Luka

Sportske sekcije ponovo u školama

Sportske sekcije ponovo u školama
Foto: N.N. | Sportske sekcije ponovo u školama

BANJALUKA - Gradska uprava je pozvala profesore fizičkog vaspitanja i sporta da se prijave za rad sa osnovcima u okviru projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", čija realizacija počinje od nove školske godine.

"Zahvaljujući projektu grada čiji se nastavak planira realizovati i u školskoj 2021/2022. godini, banjalučki osnovci imaće priliku da se bave sportskim aktivnostima i stvore naviku bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima tokom cijelog života. Istovremeno, profesori sa Biroa za zapošljavanje dobiće mogućnost da steknu iskustvo i završe pripravnički staž, a nezaposleni i zaposleni profesori da usavrše svoje tehnike i vještine rada sa djecom u struci",  istakli su iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Dodaju da nakon što se javni poziv završi i izaberu kandidati koji će učestvovati u realizaciji ovog projekta, isti će biti obaviješteni o daljim aktivnostima.

"Napominjemo da izabrana lica na stručnom osposobljavanju će biti angažovana u redovnoj nastavi, kao i u sekcijama sa učenicima od drugog do petog razreda, a nezaposleni i zaposleni profesori će raditi samo u sekcijama, od drugog do petog razreda", naveli su iz resornog odjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije