Banja Luka

Sredinom jula o rebalansu gradskog budžeta

Sredinom jula o rebalansu gradskog budžeta
Foto: N.N. | Sredinom jula o rebalansu gradskog budžeta

BANJALUKA - Prijedlog rebalansa gradskog budžeta pred odbornicima će se naći na redovnoj sjednici zakazanoj za sredinu jula, odlučeno je na današnjoj, 48. sjednici Kolegijuma Skupštine grada.

Naredna, 40. sjednica Skupštine grada zakazana je za 24. jun, na kojoj će biti govora o desetinama tekućih obaveza koje su bile na čekanju zbog epidemije virusa korona.

"Još od februara i marta na čekanju se nalaze desetine tačaka iz redovnih djelatnosti Gradske uprave i Skupštine grada. U ovom momentu više od 60 tačaka trebalo bi da se nađe na junskoj redovnoj sjednici", rekao je Radojičić.

Istakao je da Prijedlog rebalansa budžeta neće biti razmatran na toj sjednici jer se u narednom periodu mora pratiti razvoj ne samo epidemije, nego i ekonomsko-finansijskih posljedica toga.

"Kada je riječ o održavanju sjednica do kraja godine, poseban problem mogu predstavljati zakazani lokalni izbori, jer ćemo na jesen praktično dva ili tri mjeseca imati nefunkcionalne organe Skupštine grada, što može dovesti u pitanje donošenje svih važnijih dokumenata za narednu godinu", kazao je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da su do sada organizovane dvije vanredne sjednice koje su se ticale isključivo pomoći privredi i stanovništvu, kao i pospremanju gradskih finansija.

"Stekli su se uslovi za održavanje redovnih sjednica za koje, prema obavještenju iz resornog ministarstva, nije potrebna saglasnog Republičkog štaba za vanredne situacije", rekao je Talić i dodao da će sjednica u zavisnosti od epidemiološke situacije biti održana u skupštinskoj sali ili Banskom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije