Banja Luka

Stajališta u Lazarevu pomjeraju van kolovoza

Stajališta u Lazarevu pomjeraju van kolovoza
Foto: N.N. | Stajališta u Lazarevu pomjeraju van kolovoza

​BANJALUKA - Radi ubrzanja saobraćaja i povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza, ovih dana je u Lazarevu, odnosno Bulevaru Milutina Milankovića, počela izgradnja stajališta za autobuse izvan kolovoza, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, stajalište će obostrano biti izmješteno izvan kolovoza, uz obilježavanje pješačkog prelaza.

Radi se o o veoma frekventnoj saobraćajnici koja vodi ka Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ na kojoj se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavlja na kolovozu te veoma često dolazi do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

On dodaje da će, nakon završetka ovih radova, identična intervencija biti izvršena i u Ulici Jovana Raškovića, kod Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje je takođe uočeno slično ugrožavanje putnika gradskog prevoza.

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije