Banja Luka

Stanari skupili 52.000 KM za novi krov zgrade u Banjaluci

Stanari skupili 52.000 KM za novi krov zgrade u Banjaluci
Foto: NN FOTO | Stanari skupili 52.000 KM za novi krov zgrade u Banjaluci
Nikolina Aleksić

BANJALUKA - Stanari ZEV-a Prve krajiške brigade u Banjaluci odlučili su da promijene krov star 40 godina, a za to su izdvojili 52.000 KM, koje su štedjeli i uplaćivali godinama unazad.

Oni će, kako kaže Milorad Arlov, predsjednik Upravnog odbora ZEV-a, promijeniti kompletan krov na zgradi površine oko 800 metara kvadratnih.

"Zgrada ima 40 godina i vrijeme je da promijenimo krovni pokrivač i na taj način sami poboljšamo našu zgradu i uredimo je za ugodniji i bezbjedniji život. Krov od salonitskih azbestnih ploča zamijenićemo novim limenim sa filcom i promijenićemo kompletnu krovnu limariju", rekao je Arlov.

Kako kaže, Upravni odbor ZEV-a je dobio zaduženje od Skupštine stanara da do kraja godine promijene krov, a to će, ističe, uraditi u oktobru ili novembru, kad im vrijeme bude dozvoljavalo.

Dodaje da su odredili i odabrali izvođača i interni nadzorni organ.

Ističe da je dosad mnogo toga iz sredstva održavanja urađeno.    

"Ponosim se i zahvaljujem svim stanarima na dugogodišnjoj ažurnosti, povjerenju i redovnim uplatama, kao i shvaćanju da sami moramo uređivati svoj životni prostor, kako u stanovima, tako u kompletnoj zgradi i izvan zgrade", kazao je Arlov.

Kako kaže, sve su pokušali i uspjeli  riješiti dogovorom, tolerancijom i strpljenjem.

Naime, prema njegovim riječima, od grada su 2007. godine dobili nagradu za najuređeniju zgradu u Banjaluci. Dodaje da su od 2004. godine među prvima u gradu osnovali i formirali ZEV, te da su uradili mnogo toga, od podruma do krova i uređenja okoline zgrade.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije