Banja Luka

Stanari zgrade u Banjaluci u strahu nakon napada i prijetnji nasilnog mladića

Stanari zgrade u Banjaluci u strahu nakon napada i prijetnji nasilnog mladića
Foto: Velibor Tripić | Stanari zgrade u Banjaluci u strahu nakon napada i prijetnji nasilnog mladića

Predstavnici ZEV-a u dijelu Ulice Branka Popovića u Lazarevu žale se da je bezbjednost svih stanara ugrožena otkad je u ponedjeljak, 4. jula, Dejan Tatić napao ženu na igralištu na kojem su bili sa djecom, a nakon čega im je i prijetio te traže da se hitno preduzmu mjere kako bi bio spriječen da ostvari svoje prijetnje.

Povodom toga Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je od Osnovnog suda da bude određen pritvor D.T. (22), koji je osumnjičen da je napao djevojku T.V., ali i da je kod sebe držao veću količinu ekstazija.

U saopštenju predstavnika ZEV-a navodi se da sumnjaju da je Tatić spreman da uradi sve kako bi se osvetio komšijama, koje su kao savjesni građani pokušale spriječiti napad na žensku osobu, a koji se desio 4. jula uveče, na dječjem igralištu u Ulici Branka Popovića u prisustvu velikog broja male djece i roditelja.    

"On je fizički nasrnuo na nama nepoznatu žensku osobu i udarcem u glavu je oborio na zemlju i nastavio sa napadom. Nekoliko roditelja pokušalo je spriječiti napad, pozvali su policiju te je navedeno lice odvedeno od strane službenih lice na dalje postupanje", navodi se u saopštenju predstavnika ZEV-a.

Ističu da je narednog dana, nakon što je Tatić pušten iz pritvora, a prema riječima ljudi koji su se nalazili na licu mjesta, on došao na dječje igralište i u obližnji kafić tražeći one koji su ga spriječili u izvršenju fizičkog napada na žensko lice sa izjavama da će se osvetiti djeci očeva koji su ga spriječili u napadu na djevojku.

"Takođe, na isto igralište je sljedeći dan došla i žena koja se predstavila kao njegova tetka, a koja nas je molila da nešto preduzmemo, jer oni, kao i njegova porodica, ne mogu da utiču na njega i upozoravala nas je da on pokušava da pribavi vatreno oružje kojim bi, citiramo 'da mu ubije dijete'", saopštili su predstavnici ZEV-a.

Ističu da su svi veoma potreseni i u panici su te mole da se nešto uradi kako poslije ne bi bilo kasno.

Iz Okružnog javnog tužilaštva navode da je osumnjičeni 4. jula počinio nasilje nad T.V., sa kojom je u emotivnoj vezi.    

"Petog jula je u Ulici Branka Popovića u ovom gradu prijetio da će napasti na život i tijelo B.R. i njemu bliskog lica", naveli su iz Tužilaštva.

Osumnjičenom se, kako su saopštili, takođe stavlja na teret da je u još neutvrđenom periodu radi prodaje držao veću količinu droge koja asocira na ekstazi.

Dodaju da je tužilac predložio pritvor za Tatića zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te da će počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Podsjećamo, prije nekoliko godina Dejanov otac Miroslav Tatić ubijen je hicem iz pištolja na kućnom pragu u banjalučkom naselju Lazarevo dok je branio sina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije