Banja Luka

Stanivuković: Drago mi je što je i republički nivo podržao izmještanje kladionica

Stanivuković: Drago mi je što je i republički nivo podržao izmještanje kladionica
Foto: Anja Vidić | Stanivuković: Drago mi je što je i republički nivo podržao izmještanje kladionica

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da su danas na sjednici Skupštine grada raspravljali o izmještanju kladionica, koje se nalaze u blizini škola.

“Drago mi je što su odbornici podržali ovo”, rekao je on, te dodao da će kladionice koje se nalaze u 500 metara od škole plaćati tolike takse da bi im bilo bolje da zatvore.

"Drago mi je što je i republički nivo podržao ovu odluku", rekao je on.

Dodaje da će danas raspravljati i o sportskoj gimnaziji.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, istakao je da je rezolucija o izmještanju kladionica izazvala mnogo pažnje.

"Radi se o značajnoj temi, a u pitanju je samo neobavezujući akt u vidu rezolucije. Meni je žao što je gradonačelnik napao stručnu službu  zbog svojih dezinformacija vezanih za takse, jer taj materijal nije došao i mi o ovome nismo raspravljali na kolegijumu”, kazao je Ninković.

Dodaje da su morali napraviti pauzu kako bi proširili sam sadržaj rezolucije.

“Nismo dobili nikakvu odluku koja se tiče povećanja takse”, rekao je on, te dodao da mu je drago što se u sve ovo uključio i Milorad Dodik, predsjednik RS, te će se, kako kaže izmijeniti zakon.

“Mi ćemo podržati ovu odluku, nakon proširenja rezolucije”, naveo je on.

Dodaje da će se raspravljati i o Prijedlogu nacrta rebalansa budžeta za 2024. godinu.

"Kada smo omogućili kreditno zaduženje bili bi licemjerni kada bi rekli ne može da ide nacrt rebalansa", rekao je on, te dodao da će podržati nacrt.

"Budžetski okvir je proširen za 11 miliona što je interesantno, te se pitam gdje će se pronaći ova sredstva. Mislim da će biti interesantna rasprava o ovom prijedlogu", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije