Banja Luka

Pratite nas na Google news

Stanivuković: Grad od danas prikazuje sve račune i novac koji troši

Stanivuković: Grad od danas prikazuje sve račune i novac koji troši
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Stanivuković: Grad od danas prikazuje sve račune i novac koji troši
Nemanja Vukojević

​BANJALUKA - Gradska uprava će na bilbordima širom grada već od danas prikazivati sve račune i novac koji troši, kako bi sve bilo transparetntno i javno, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prema njegovim riječima, građani koji pune budžet imaju pravo da znaju gdje se novac troši.

"Prikazujemo sve račune i one koji su najmanji. Svi računi će biti prikazivani na bilbordima na području grada", kazao je Stanivuković. 

Dodao je da će javni konkursi biti javno objavljeni u toku ove sedmice na sajtu Gradske uprave 

"Naš prijedlog je da za sve javne pozicije, direktorske i za načelnike odjeljenja konkursi budu javni, odnosno da razgovori i intervjui budu javno snimani. Građanima je preko glave da dolaze i odlučuju o našoj sudbini oni koji su podobni. Za prva dva mjeseca ove godine od bilborda je zarađeno 250.000 KM, što je za 90.000 KM više u odnosu na prošlu godinu. Kako je to moguće?", upitao je Stanivuković.

Naglasio je da će u nedjelju ili u ponedjeljak biti novi izvještaj Tima za reviziju, na kojem će javno biti objavljeni svi oni koji drže restorane i kafiće koji su u vlasništvu grada, a u budžet nisu do sada uplatili nijednu marku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije