Banja Luka

Stanivuković: Inicijativa za školu u Adi poslata, Ministarstvo: Fale dokumenti

Stanivuković: Inicijativa za školu u Adi poslata, Ministarstvo: Fale dokumenti
Foto: N.N. | Stanivuković: Inicijativa za gradnju škole u Adi poslata, Ministarstvo: Fale dokumenti

Prethodna gradska administracija je 6. marta 2020. godine uputila inicijativu Ministarstvu prosvjete i kulture RS za osnivanje i izgradnju osnovne škole u naselju Ada, istakao je juče gradonačelnik Draško Stanivuković.

Podsjećamo, Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, ranije je izjavila da ovo ministarstvo nije dobilo inicijativu za osnivanje i izgradnju škole u Adi, a na to je gradonačelnik reagovao.

Stanivuković je pozvao ministarku da mu se javno izvini.

"Oni su odgovorili na inicijativu da će se o školi razmišljati kada prođe korona. Nevjerovatno je koliko je ovo ministarstvo nestručno", rekao je Stanivuković.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS danas su rekli za "Nezavisne" da su od prethodnog gradonačelnika Igora Radojičića, lani u jeku korone,  dobili dopis o potrebi gradnje područne petorazredne škole.

"Mi smo odgovorili da se dodatno dostave nedostajući dokumenti, koji po Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, član 22, prate inicijativu za izgradnju škole, a to su: detaljan opis, status i strukturu škole, dokaz o obezbijeđenosti sredstava za rad i podatke o načinu ispunjavanja propisanih uslova za rad škole. Od tada pa do danas od grada Banjaluka te podatke nismo zvanično dobili", istakli su iz Ministarstva.

Naveli su da ni Stanivuković još nije podnio potrebnu dokumentaciju definisanu zakonom.

"Ministarstvo podržava svaku inicijativu za osnivanjem nove škole, pa tako i ove u Adi", naveli su iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije