Banja Luka

Stanivuković: Iz amandmanskog masakra izaći sa što manje štete

Stanivuković: Iz amandmanskog masakra izaći sa što manje štete
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Stanivuković: Iz amandmanskog masakra izaći sa što manje štete

BANJALUKA - Iz amandmanskog maskara većine jedina opcija je pokušati izaći sa što manje štete i zadržati neke od projekata, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke tokom skupštinske rasprave o budžetu grada za narednu godinu.

Na komentare da li je na pomolu nova koalicaja, Stanivuković je poručio da ovo nije ni velika ni mala koalicija, nego politička realnost.

"Ako uspijemo zadržati porez na nepokretnosti biću zadovoljan, te ako uspijemo da dobijemo mogućnost da ja kao gradonačelenik raspodijelim sredstva jer ovaj predloženi način može biti poguban i štetan. Tako jedino niko neće biti ni poražen ni pobijeđen", rekao je Stanivuković. 

Naglasio je da opcija "ne prihvatam ništa" nije za razvoj Banjaluke.

"Predložili smo najbolje projekte, ali moraćemo se odreći nekih od njih. Do četiri ujutro smo razmišljali o mogućim scenarijima, nijedan od tih nije povoljan, ali najgori je da nemamo budžet", istakao je Stanivuković.

Naveo je da želi da Banjaluka ide naprijed, zbog čega je spreman da razgovara sa svim odbornicima.

"Svi se moramo pomalo odreći i meni je najteže, jer ja moram raspodijeliti sredstva. Ali ako danas ne usvojimo budžet, komunalnim preduzećima koja su kosila grad i odvozila smeće neće biti moguće isplatiti dugovanja", pojasnio je on.

Pozvao je odbornike da ponude najbolju opciju, ali i da vide kako je njemu.

"Dajete "Elektroprivredi RS" novac, hoćete da budete djeda mrazovi i da dijelite kupone. U redu, vaše je preduzeće, pa možete. Šta na meni ostaje kao gradonačelnku, da kažem imate tu snagu. Mogu ja da budem frajer pred građanima, da kažem ne, mi to ne prihvatamo. Svađamo se, ide privremeno finansiranje, ali opet ćemo morati sjesti i nešto će se morati riješiti", poručio je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije