Banja Luka

Stanivuković: Nacrtom budžeta skoro 30 miliona KM više dajemo građanima

Stanivuković: Nacrtom budžeta skoro 30 miliona KM više dajemo građanima
Foto: Nemanja Vukojević | Stanivuković: Nacrtom budžeta skoro 30 miliona KM više dajemo građanima

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je Nacrt budžeta za narednu godinu za 10 miliona KM veći u odnosu na prethodni budžet.

"Imamo još 17 miliona KM rebalansa budžeta, znači imamo skoro 30 miliona KM više da podijelimo građanima, ali ni to ne valja. Hoćemo da uradimo i igrališta kojih nema u Nacrtu, i to u Kuljanima, Motikama i još nekim naseljima. Završićemo i vidikovac na Banj brdu koji će biti specifičan, i završavamo idejno rješenje. Očekujemo da ćemo dobiti podršku odbornika za Nacrt", kazao je Stanivuković.

Na pitanje da li će biti organizovanja Nove godine u Banjaluci, Stanivuković odgovara da razmišljaju da pored Petra Graše koji će nastupati za Novu godinu angažuju i Nedu Ukraden, dok će Ana Bekuta nastupati 1. januara.

"Nemamo novca, ali ćemo ga uspjeti nabaviti kako bismo sve to lijepo uredili i kako bi Banjaluka imala novogodišnje praznike bolje nego ikada", naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je Banjaluka preživjela samo zahvaljujući građanima, jer je skupštinska većina sve oduzela.

"U Parizu sam dogovorio da će grad Pariz sa četiri okolna grada finansirati neke projekte u Banjaluci. Ovo je jedna direktna podrška Pariza. Sada čekamo da vidimo gdje se to njima isplati ulagati u Banjaluku. Takođe, na ljeto naredne godine imamo investitora koji će vjerovatno u Poslovnoj zoni Ramići otvoriti veliku firmu. Ali pregovori su još u toku i nećemo da ništa unaprijed govorimo", kazao je Stanivuković.

Saša Lazić insistira na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima

Saša Lazić Medo, odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove", naglasio je da nikada nisu bila izdvajanja za porodilje i zdravstvene radnike.

"Takođe, gdje je bilo izdvajanje za subvencije za privatne vrtiće. Pa da li je normalno da gradski košta 165 KM, a privatni 300 KM. Pa to je diskriminacija. I sad ni to ne valja. Budžet je sličan kao i prethodnih godina, ali tada je većini valjao, a sad ne valja. Instistiram na Centralnom spomen oblježju poginulim borcima i subvencijama za privatne vrtiće. Ono što je sramota jeste da porodice poginulih boraca nemaju besplatan javni prevoz i besplatan parking i ja ću i na tome insistirati", naglasio je Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije