Banja Luka

Stanivuković: Poštovaćemo odluku Ustavnog suda

Stanivuković: Poštovaćemo odluku Ustavnog suda
Foto: Grad Banjaluka | Stanivuković: Poštovaćemo odluku Ustavnog suda
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da je iz medija saznao o odluci Ustavnog suda Republike Srpske u vezi sa ocjenom ustavnosti amandmana koje je skupštinska većina uložila na gradski budžet, te da će ukoliko je tako presuđeno, poštovati odluku.

"Ako je Ustavni sud Republike Srpske tako presudio, mi ćemo to poštovati, ali kojom dinamikom isplate ćemo to uraditi, još ne znamo", rekao je Stanivuković novovinarima, komentarišući ovu odluku koja se odnosi na novčanu pomoć zaposlenima u zdravstvu i na pojedine tačke odluke o izvršenju budžeta.

On je naveo da će se o ovome oglasiti kada se upozna detaljnije o slučaju.

"O pravilnicima odlučuje i donosi ih gradonačelnik. Mi ništa ne blokiramo, niti sabotiramo, zahvalni smo zdravstvenim radnicima na svemu", rekao je Stanivuković.

Ustavni sud Republike Srpske odbacio je danas prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke skupštine Grada o usvajanju budžeta za ovu godinu u dijelu koji se odnosi na novčanu pomoć zaposlenima u zdravstvu i na pojedine tačke odluke o izvršenju budžeta.

Skupštinska većina je na budžet grada koji je usvojen u aprilu tražila dva amandmana koja su uvrštena u budžet, a tiču se jednokratne novčane pomoći od po 500 KM za porodilje i sve zdravstvene radnike na području grada, za šta je predviđeno oko 3,7 miliona KM. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije