Banja Luka

Stanivuković: Prevoznici ucjenjuju grad i građane

Stanivuković: Prevoznici ucjenjuju grad i građane
Foto: Velibor Tripić | Stanivuković: Prevoznici ucjenjuju grad i građane

BANJALUKA - Prevoznici su danas došli u poziciji da ucjenjuju grad i građane koji zavise od javnog prevoza, i jasno je da su prevoznici svojim izjavama stali na stranu druge politike, ali svako bira put kojim će ići, pa tako i prevoznici, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom protesta prevoznika koji je održan jutros.

Stanivuković je istakao da su prevoznici počeli da se bave politikom, a što nisu trebali sebi da dopuste.

"Moja poruka je da nastave da rade svoj posao, da nastave sa svim politikama koje je grad promovisao, za šta imamo 1,2 miliona KM.

Moraju da znaju da su ta sredstva rezervisana i da će biti isplaćena", istakao je Stanivuković.

Naveo je da Skupština mora da usvoji tu odluku kako bi se isplatilo tih 1,2 miliona KM.

"Skupština će da na vanrednoj sjednici ta sredstva da odobri, nakon čega može da se isplate ta sredstva", rekao je Stanivuković.

Kako kaže, prema procjenama, za te politike je dovoljno 800.000 - 900.000 KM, a dobiće 1.2 miliona KM, čime mogu da prevaziđu sve prepreke koje su sada.

"Naredne sedmice je najavljeno cijene da će cijena goriva biti kakva je bila prije 15 dana. Cijena goriva će se vratiti, i zato smatram da je mudro što imamo ovih sedam dana", kazao je Stanivuković, te dodao da se više neće obraćati javnosti do vanredne sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije