Banja Luka

Stanivuković: Saslušaćemo primjedbe mještana Borika

Stanivuković: Saslušaćemo primjedbe mještana Borika
Foto: Dražan Pozderović | Stanivuković: Saslušaćemo primjedbe mještana Borika

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će od projektantske kuće tražiti da sasluša sve primjedbe, uključujući i građana, u vezi sa gradnjom na lokalitetu sadašnje pijace u naselju Boriku.

"Kada je riječ o lokalitetu gdje se nalazi pijaca u Boriku, gdje građani umjesto objekata traže više parka, zelenila ali i parking mjesta, za mene je to apsolutno prihvatljivo i tražiću od projektantske kuće da to uvaži i da sasluša sve druge primjedbe. Dodatno, pozvaću sve građane na javnu prezentaciju ovih rješenja, kako bi smo zajedno našli najbolje rješenje i uradili ono što je najbolje za Borik", poručio je Stanivuković.

Osvrnuo se i na regulacioni plan centra grada, koji se tiče parkinga "Autoprevoza" u centru grada, ali i na regulacioni plan koji obuhvata lokalitet kod "Fruktone" u naselju Borik.

"Na parkingu 'Autoprevoza' biće trg i zelenilo koje nema u sadašnjem regulacionom planu. Kada je riječ o naselju Borik, betonizacijom se ne može nazvati gradnja objekata na mjestu nekadašnje 'Fruktone' gdje je sad trenutno krš i beton. Ono stanje treba popraviti i urediti",  rekao je Stanivuković.

Dodao je da sa ponosom može reći da se najviše uradilo u vezi sa zelenilom u Banjaluci,  parkove i zaštitu životne sredine i to u nejgovom mandatu, a kako je rekao u ovom trenutku  se gradi pet parkova.

"Izgradili smo najviše kilometara biciklističkih staza, čak pet kilometara šetališta uz našu najljepšu rijeku Vrbas. Dodatno, umjesto automobila u centru grada, gradimo pješačke  zone.  Na mjestu nekadašnjeg kina „Kozara“ mi gradimo prelijepi park, a na mjestu tzv. „Kupusišta“ gradimo i park i vrtić",  rekao je gradonačelnik.

Naglasio je i to kako svaki stanovnik Banjaluke u svom gradu ima prijatelje, te da je ovakva javna polemika odraz demokratskog društva za koje se svi borimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije