Banja Luka

Stanivuković: Želimo da mladima poklonimo placeve, Banjaluka ima dosta zemlje

Stanivuković: Želimo da mladima poklonimo placeve, Banjaluka ima dosta zemlje
Foto: Arhiva | Stanivuković: Želimo da mladima poklonimo placeve, Banjaluka ima dosta zemlje

BANJALUKA - Banjaluka je istrajna da sprovede mjeru kojom će mladi bračni parovi, porodice sa četvoro i više djece i porodice poginulih boraca od svog Grada dobiti besplatne placeve za gradnju stambenog objekta i na taj način, uz besplatne građevinske dozvole, ostvariti uštede više od 50.000 KM što je približno jednako cijeni izgradnje kuće.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković te dodao da Grad ima dosta zemlje u vlasništvu u Motikama, Česmi, te Debeljacima.

"To je gradska zemlja. Međutim, ne može biti poljoprivredno zemljište. Sa druge strane, ne može se od tog komada zemlje napraviti poslovna niti industrijska zona. Dakle, ta zemlja stoji prazna i mi moramo da je održavamo. Zato smo došli na ideju da to sve uredimo, isparcelišemo i na kraju podijelimo ljudima da prave kuće i ostaju u Banjaluci", kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik je nadležnim republičkim institucijama dostavio inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima kako bi se realizovala ova humana ideja, od koje bi korist imale porodice poginulih boraca, višečlane porodice i mladi bračni parovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije