Banja Luka

Stanivuković: Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar

Stanivuković: Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar
Foto: V. Kresojević/Ustupljena | Stanivuković: Život i sužuvot su lijepa, poželjna i realna stvar

BANJALUKA - Udruženje Slovenaca Republike Srpske "Triglav" Banjaluka organizovalo je manifestaciju "Slovenački dan", u okviru koje je na sportskim terenima u Slatini održan bogat kulturno – umjetnički i zabavni program.

Manifestaciji, koja se održava 15. put zaredom, prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je poručio da sa velikom ljubavlju u našem gradu dočekujemo svakog čovjeka i da Grad Banjaluka podržava i razumije sve nacionalne manjine.

"Zadovoljstvo je bilo, zajedno sa ambasadorom Slovenije u BiH gospodinom Serdarom, biti dio manifestacije “Slovenački dani” koja se po 15. put održava na granici Banjaluke i Laktaša, u Slatini. Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar i drago mi je da svaki narod ima svoj dan i praznike. Raduje me i kao gradonačelnika, ali i mladog čovjeka da se upoznajem sa kulturama drugih naroda, a naravno da se i drugi narodi upoznaju sa dubokim korijenima tradicije, kulture, nacionalne svijesti i identiteta srpskog naroda. Kada upoznajemo druge narode i kulture, kada u Republici Srpskoj ima mnogo naroda, prepliće se mnogo kultura i običaja to znači da je ovo samo bogatije, raznolikije podneblje", kazao je Stanivuković.

Zaključio je da je Banjaluka uvijek bila grad otvorenog srca, a ovaj događaj je najbolji pokazatelj našeg velikog prijateljstva sa Slovenijom, jer upravo tamo, živi i radi mnogo Banjalučana, koji su danas bili dio ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije