Banja Luka

Stanivuković apelovao: Ne lijepite plakate na nova autobuska stajališta

Stanivuković apelovao: Ne lijepite plakate na nova autobuska stajališta
Foto: Gradska uprava | Stanivuković apelovao: Ne lijepite plakate na nova autobuska stajališta

Gradonačelnik Draško Stanivuković apelovao je na sugrađane da čuvaju zajedničku imovinu, jer su na pojedinim novim autobuskim stajalištima već nalijepljeni određeni sadržaji, čime se ista uništavaju.

Kako kažu iz Gradske uprave, i dalje se radi na modernizaciji autobuskih stajališta na više gradskih lokacija, te će tako na području Banjaluke biti postavljeno ukupno 36 novih stajališta, dok će postojeće nadstrešnice biti montirane u prigradska područja gdje do sada nije bilo autobuskih stajališta.

"Trenutno imamo taj problem da na novim, modernim autobuskim stajalištima pojedinci već lijepe plakate i oglase", poručio je Stanivuković, te dodao da se na taj način autobuska stajališta oštećuju.

"Moram da napomenem da smo izdvojili značajna sredstva za ovaj projekat", rekao je on.

Stanivuković je dodao da postoji izazov sa javnom nabavkom LED displeja na kojima će biti postavljeni i redovi vožnje.

Podsjećamo da, osim modernog i funkcionalnog dizajna, nova stajališta biće opremljena pametnom klupom sa beskontaktnim i USB punjačima za mobilne telefonske i ostale smart uređaje, video-nadzorom, a biće omogućen i besplatan pristup internetu.

"Najveća prednost ovih stajališta se ogleda u energetskoj nezavisnosti, jer će se određeni sistemi pokretati energijom dobijenom od sunčeve svjetlosti, odnosno putem foto-naponskih solarnih panela, koji će biti postavljeni na krovu nadstrešnica", pojasnili su iz Gradske uprave.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije