Banja Luka

Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu

Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu
Foto: Aleksandar Čavić | Stanivuković: Neću prisustvovati sjednici Skupštine ako mediji ne mogu

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluka, je rekao da će napustiti sjednicu Skupštine grada ako medijima ne bude omogućen pristup sjednici.

"Zvao sam sekretara Narodne skupštine i stručnu službu NS RS, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sjednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu prisustvovati sjednici", rekao je Stanivuković.

Dodao je da je zaustavio početak sjednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP-a takođe napustiti sjednicu.

"Neka završe prvu sjednicu bez gradonačelnika. Vjerujem da će sjednicu napustiti i naši koalicioni partneri", kazao je Stanivuković.

Istakao je da su u NS RS ponudili da mediji sjednicu prate preko prenosa uživo, te da izjave dobijaju nakon svake tačke dnevnog reda.

Stanivuković je istakao da su odbornici vladajuće koalicije prvo htjeli nastaviti sjednicu bez gradonačelnika i prisustva medija, a da su sada promijenili mišljenje, te i oni odbijaju prisustvovati sjednici ako medijima nije omogućen ulazak.

"Mislim da je razlog ovog nesporazuma loša koordinacija između stručne skupštinske službe grada i RS", naveo je Stanivuković.

Dodao je da ako se ne bude mogao napraviti dogovor da mediji prisustvuju sjednici da će tražiti odgađanje sjednice gradske skupštine za 8. januar.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada Banjaluka, rekao je da je NS RS dobar domaćin koji je gradskoj skupštini ustupio prostor za održavanje sjednice.

"U prethodnom periodu sjednice Skupštine grada Banjaluka održavane su u sali gradske skupštine, a od pojave virusa korona održavane su u Banskom dvoru, gdje se sada odvijaju aktivnosti u vezi sa Danom Republike", rekao je Šukalo.

Pristup prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada Banjaluka, koja je trebalo da počne danas u 10 časova u maloj sali Narodne skupštine RS (NS RS), bio je omogućen medijima.

Naime, medijima je ispred NS RS rečeno da ne mogu prisustvovati ovoj sjednici gradske skupštine, te da će biti omogućen prenos uživo na TV Simić.

Na ovoj sjednici bi trebalo, između ostalog, da budu imenovani predsjednik i potpredsjednik gradske skupštine, zamjenik gradonačelnika, da budu potvrđeni mandati novih odbornika, da se razriješi sekretar Skupštine i imenuje vršilac ove dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije