Banja Luka

Pratite nas na Google news

Stanivuković najavio nadzor kvaliteta rada i utroška sredstava zimske službe

Stanivuković najavio nadzor kvaliteta rada i utroška sredstava zimske službe
Foto: Srna | Stanivuković najavio nadzor kvaliteta rada i utroška sredstava zimske službe
Srna

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas određene vrste izmjena kada je riječ o zimskoj službi, u prvom redu uvođenje mjera u vezi sa kontrolom i nadzorom kvaliteta rada i utroška sredstava.

"Grad do sada nije imao adekvatan nadzor ni u zimskoj službi, nije se znalo koliko je mašina koja čisti puteve prešla stvarno kilometara, niti koliki je stvarni utrošak soli za posipanje puteva, a to sve može biti izvor za manipulacije", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća angažovanih za čišćenje snijega, službe Hitne pomoći, Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u gradu.

Prema njegovim riječima, vjerovatno će se do naredne sezone ići sa tim da izdvoje sredstva ili da se aneksima ugovora predvidi da se sa GPS-om prate službe - da li su zaista uradile sve što je potrebno, da li su prošle sve ulice, kao i ugrađivanje mjerača bačene soli.

Stanivuković je dodao da je naslijedio već potpisane ugovore za obavljanje poslova zimske službe.

On je rekao da današnjem sastanku, mada su uredno pozvani, nisu prisustvovali predstavnici "Puteva Republike Srpske" iako u Banjaluci postoje magistralni putevi, koje ne održavaju gradske službe već to preduzeće.

Stanivuković je naglasio i da je potrebna posebna saradnja sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom da Banjaluka, kao najveći grad u Srpskoj, treba da ima vremensku prognozu za područje grada, kao i da će poseban tretman, saradnja i komunikacija biti ostvareni sa službom Hitne pomoći.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije