Banja Luka

Stanivuković o slučaju "Autoprevoz": Nećemo dozvoliti otimanje gradske zemlje

Stanivuković o slučaju "Autoprevoz": Nećemo dozvoliti otimanje gradske zemlje
Foto: Grad Banjaluka | Stanivuković o slučaju "Autoprevoz": Nećemo dozvoliti otimanje gradske zemlje

BANJALUKA - Otimanje gradske imovine zakazano za 13. april je nešto što ova administracija neće dozvoliti, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući Zaključak Okružnog privrednog suda u Banjaluci u vezi sa prinudnim izvršenjem predaje zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice preduzeću Autoprevoz a.d. Banjaluka.

"Sporne pravne radnje, nemar nekadašnjih opštinskih službi koje nisu na vrijeme rješavale imovinsko-pravne odnose u periodu premještanja stare i izgradnje nove autobuske stanice, ali najviše od svega, očigledno korumpiran Ustavni sud BiH koji je, poništio presude Višeg privrednog i Vrhovnog suda Republike Srpske, donesene u korist Grada Banjaluka, doveli su nas pred svršen čin: oduzimanje gradske imovine", istakao je Stanivuković.

On je rekao da, iako je gradska administracija u ovom trenutku ograničena pravnim lijekovima, to ne znači da će Grad Banjaluka odustati od pravne borve za svoju imovinu.

"Već smo preduzeli radnje kojim ćemo pravno osporiti sve dosada vođene procese. Pregovarati možemo, ako procijenimo da nam to daje prostor da izađemo iz trenutno gubitničke pozicije i sačuvamo maksimum onog što nam kao Gradu pripada.Na ucjene, međutim, ne pristajemo, a ovo izvršenje jeste vid pritiska i ucjene i zato se ne može i neće desiti", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije