Banja Luka

Stanivuković poručio "Autoprevozu" da "odustane" od deložacije

Stanivuković poručio "Autoprevozu" da "odustane" od deložacije
Foto: Dražan Pozderović | Stanivuković poručio "Autoprevozu" da "odustane" od deložacije

​BANJALUKA - Grad Banjaluka "neće odustati" od borbe sa "Autoprevozom", te smatraju da sporno zemljište ne može i ne smije biti predmet privatizacije, te ga stoga, kako kaže, ne daju.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković u vezi sa slučajem "Autoprevoz" gdje je Ustavni sud BiH ustanovio da zemljište kod "stare autobuske" nije gradsko.

Stanivuković poručuje "Autoprevozu" da "odustanu" i da 13.4. ništa ne pokušavaju, misleći na prinudno oduzimanje imovine, odnosno deložaciju koja je najavljena za taj dan.

"Branićemo tijelima ako moramo, možemo i pregovarati, ali samo ako pregovori budu korektni", kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, od početka ove sage, sve i jedan sud je bio na strani grada, do odluke Ustavnog suda BiH koju Stanivuković smatra upitnom.

"Sudovi su legalizovali kriminalne radnje", kazao je Stanivuković.

Naglašava da poštuje propise, ali propise donesene od sudova Srpske, ali ne i od sudova BiH koji sprovode, kako kaže "otimačinu".

"Kako ovaj sud sada ulazi u meritum stvari. To nije njihova nadležnost. Zašto ih odjednom ovo baš interesuje?", zapitao se Stanivuković.

Kako dalje objašnjava, još 1979. godine grad Banjakuka je donio odluku o dislokaciji stare autobuske stanice sa prethodne lokacije u naselje Lazarevo.

"Onda se donosi odluka da stara stanica postane galerija, a da se autobuska stanica preseli u Lazarevo. Poslije toga dolazi sporna privatizacija od strane 'Autoprevoza' koja se odnosi na stanicu u Lazarevu. I neko je pod tu privatizaciju stavio i staru i novu autobusku" kazao je Stanivuković.

Kako je naglasio, nemoguće je privatizovati javne objekte, odnosno ono što je javno dobro.

"Neko spornim radnjama želi da nam otme naše zemljište. A pored toga, sporni ugovor koji je ovdje glavni je, kako sam saznao, izgubljen", kazao je Stanivuković.

Deložacije je najavljena za 13.4 ove godine, a Stanivuković kaže da se boji da je ovo izgubljena borba, ali da svakako neće odustati.

S tim u vezi, ne da ni Vidovdansku ulicu, koju smatra da je isto "upitno da li je pravno" stečena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije