Banja Luka

Stanivuković posjetio Jasenovac

Stanivuković posjetio Jasenovac
Foto: Aleksandar Čavić/Gradska uprava Banja Luka | Stanivuković posjetio Jasenovac

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prisustvovao je danas molitvenom sjećanju na 77. godišnjicu Proboja jasenovačkih logoraša i 80. godišnjicu Bitke na Kozari, te početku akcije Diane Budisavljević spasavanja djece iz logora Mlaka i Stara Gradiška.

On je tom prilikom istakao da je jedna od najvažnijih poruka koju šalje sa ovog mjesta ta da je mir jedini temelj na kojem se može zidati budućnost.   

"Mir je jedini temelj koji je siguran i potreban, ne samo našem narodu, nego i svim narodima koji žive na ovim prostorima", poručio je Stanivuković.

Dodao je da su se danas prisjetili najvećeg mogućeg stradanja ovog naroda u čovječanstvu, koje se dogodilo upravo na ovim prostorima.     

"Kroz molitvu i besjedu zajedno smo se prisjetili kako je naš narod skupo platio, ne samo slobodu, nego i opstanak", kazao je on.

Poručio je da je na ovim prostorima u Drugom svjetskom ratu postojala jasna namjera, a to je potpuno istrebljenje ovog naroda, koji je ipak, kako ističe, opstao uprkos svemu.     

"Mir je jedini temelj za našu budućnost, te je upravo zbog toga važno da u svim izazovima kao narod budemo vođeni tom mišlju", rekao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije