Banja Luka

Stanivuković povodom Dana vojske RS: Bez vojske ne bi bilo naše slobode

Stanivuković povodom Dana vojske RS: Bez vojske ne bi bilo naše slobode
Foto: Gradska uprava / A. Čavić | Stanivuković povodom Dana vojske RS: Bez vojske ne bi bilo naše slobode

BANJALUKA - Svečanom predajom raporta te postrojavanjem jedinica na stadionu u kasarni "Kozara", u Banjaluci je održana centralna svečanost povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je iskoristio priliku da čestitan Dan Vojske Republike Srpske, poručivši da je zavjet svih nas da čuvamo sjećanja na sve one koji su se u najteža vremena našli na braniku naše Republike Srpske.

"Srpski narod skupo je platio cijenu svoje slobode i zato nikada ne smijemo zaboraviti one koji su svojim tijelima branili našu otadžbinu i za nju dali ono najvrednije što su imali – svoje živote. Danas sam, u banjalučkoj kasarni 'Kozara', prisustvovao centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 32 godine od formiranja Vojske Republike Srpske i 19 godina postojanja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka", kazao je gradonačelnik.

Još jednom je naglasio kako je bitno da sve one, bez kojih danas ne bi bilo ni slobode - treba da čuvamo od zaborava.

"Bez vojske, bez svih onih koji su stajali na braniku naše otadžbine, danas ne bi bilo ni nas – ne bi bilo naše slobode, ne bi bilo naše Republike Srpske i zato smo dužni da njegujemo sjećanje i sačuvamo ih od zaborava. Upravo to ćemo učiniti izgradnjom Centralnog spomen-obilježja",  naglasio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije