Banja Luka

Stanivuković sa transparentom ispred Gradske uprave

Stanivuković sa transparentom ispred Gradske uprave
Foto: Vladimir Stojaković | Stanivuković sa transparentom ispred Gradske uprave

BANJALUKA - "Mini protestom" ispred Gradske uprave Banjaluka grupa građana i Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada, iskazali su nezadovoljstvo zbog novog šefa kabineta banjalučke skupštine, Veliše Malobabića.

Naime, kako su istakli nezadovoljni građani Malobabić je na sastanku u Gradskoj upravi bio na strani švajcarskih investitora 25. jula ove godine, a sada je već zaposlen u Skupštini grada, što su prikazali transparentom, na kojem su ironično i napisali naziv pjesme "Moj je život Švicarska".

Stanivuković je rekao da su građanima najavljene velike investicije i zapošljavanje, da je švajcarski investitor došao u Banjaluku, međutim od zapošljavanja nije bilo ništa jer je se investitor zaposlio u Gradsku upravu.

" Veliša Malobabić je čovjek koji je do prije mjesec dana sjedio je na strani prnjavorske ili švajcarske kompanije 'Standard', a samo mjesec dana poslije sjedi na strani Gradske uprave. Bio je zaposlenik te kompanije, a sada je šef kabineta predsjednika Skupštine, te je tako obmanuta javnost", rekao je Stanivuković.

S obzirom da je rečeno da je plata tog čovjeka manja nego u toj kompaniji, okupljeni građani su tražili platne liste i odgovore zašto je sve tako urađeno jer sumnjaju na sukob interesa, jer bi Grad mogao nešto da da toj kompaniji, a šef kabineta Skupštine grada i njegova rodbina su akcionari "Standarda".

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da Malobabić nema akcije u toj kompaniji, da je tamo bio samo zaposlen.

"Ne vidim sukob interesa, švajcarski investitor je potpuno nešto drugo, stavili su nam se na raspolaganje i molim Boga da se ovakvi istupi ne reflektuju na švajcarske investitore pa da odu iz Prnjavora, a i potencijalno iz Banjaluke", rekao je Talić.

Nakon protesta policijski službenik je legitimisao Stanivukovića i još dva mladića koji su držali transprarent.

Službenik je objasnio da ih je legitimisao da, u slučaju eventualnih nereda, imaju podatke o njima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije