Banja Luka

Stanivuković na saslušanju zbog krivične prijave protiv Đajića

Stanivuković na saslušanju zbog krivične prijave protiv Đajića
Foto: Velibor Tripić | Stanivuković saslušan zbog krivične prijave protiv Đajića

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, pozvan je na saslušanje povodom krivične prijave protiv Vlade Đajića, predsjednika GO SNSD-a za krivična djela klevete i iznošenja ličnih ili porodičnih prilika.

"Pozvan sam u Policijsku upravu na saslušanje, kao svjedok i oštećeni u krivičnom djelu koje sam ja prijavio, a radi se o kleveti.  Vlado Đaić je na hiljade emisija i pres konferencija iznosio najgnusnije laži. On je mene uporedio sa masovnim ubicom i monstrumom iz Gradačca, što je nespojivo", rekao je on uoči saslušanja, te dodao da je iskoristio zakonsku mogućnost, jer kako kaže, ovo jeste krivično djelo.

"Želim da vidim kako će sud i tužilaštvo i sve druge institucije i svi organi raditi po krivici koja je postala po zakonu kleveta", rekao je on, te dodao da je njegova porodica imućna još prije njegovog rođenja, te da nije ništa stekao naknadno ovim mandatom.

"Demokratija je da iznosimo istine, a ne laži, jer se za laži odgovara", naveo je on.

Dodaje da je ispod kodeksa da jedan doktor, akademik izgovara ružne riječi.

"Pozivam sve druge da iskoriste ovo pravo da  nema govora mržnje u gradu", naveo je on, te dodao da Đaić nema vremena da se bavi svojim poslom odnosno Univerzitetskim kliničkim centrom od brojnih žurki i baveći se gradom Banjaluke.

"Trudnice govore da nema osnovnih stvari, poput vate i toalet papira, a kako bi i bilo kada se on bavi svim drugim pitanjima i Banjalukom, a ne radom UKC-a", rekao je on, te rekao da UKC funkcioniše samo zahvaljujući posvećenom medicinskom osoblju, koje je već uhodano.

"On treba da podnese ostavku i ništa drugo", rekao je Stanivuković, te dodao da jedno samoubistvo može biti slučajnost, pa i drugo, ali ako se taj broj približi dvocifrenom broju, nema načina da se to popravi.

"Mi planiramo da kupimo svu opremu UKC-u, iako je Đajić sveo političku borbu na ličnu, Banjaluka će izvršiti donaciju vata i toalet papira, te svega što nedostaje", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije