Banja Luka

Stanivuković se sastao sa Makronom

Stanivuković se sastao sa Makronom
Foto: Facebook/Draško Stanivuković | Stanivuković se sastao sa Makronom

PARIZ - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke razgovarao je danas sa Emanuelom Makronom, predsjednikom Francuske u Jelisejskoj palati u Parizu.

Stanivuković i Makron su razgovarali o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, evropskom putu, kao i konceptu zelenih gradova.

"Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj sa naglaskom na evropski put kojim mogu i trebaju da idu nove generacije političara. Podrška u borbi protiv kriminala, korupcije je neupitna, ali i za naš put prema što većoj transparentnosti institucija, kao jedne od ključnih evropskih vrijednosti", rekao je Stanivuković poslije sastanka sa Makronom.

Istakao je da je dogovorena i saradnja Banjaluke i nekoliko francuskih gradova.

"Dogovorili smo saradnju sa četiri grada u Francuskoj kroz direktnu podršku za tehnološkim projektima, odnosno pametni gradovi, ali i projektima iz oblasti ekologije. Banjaluka će za realizaciju projekata iz ovih oblasti moći računati na francuske fondove. Ponosni smo na sve što smo učinili, jer se danas u srcu Francuske priča o gradu na Vrbasu", poručio je Stanivuković. 

Podsjećamo, on se trenutno nalazi u Parizu, gdje je pozvan da učestvuje na četvrtom izdanju Pariskog mirovnog foruma, koji se održava od 11. do 13. novembra u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije