Banja Luka

Stanivuković traži izmjenu dijela regulacionog plana za Čajavec

Stanivuković traži izmjenu dijela regulacionog plana za Čajavec
Foto: Velibor Tripić | Stanivuković traži izmjenu dijela regulacionog plana za Čajavec

BANJALUKA - Tokom aktuelnog časa današnjeg zasjedanja gradskog parlamenta Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke predložio je da se na sjednici nađe izmjena dijela regulacionig plana Aleja "Centar" na kojem bi grad Banjaluka i Vlada RS zajedno gradili multifunkcionalnu dvoranu.

Kako je kazao, ovo je tek najava, te ne bi želio o ovome više govoriti.

"Grad Banjaluka i Vlada RS rade na ogromnom projketu, a to je multifunkcionalna dvorana. Potrebno je ući u inicijativu izmjene regulacionog plana. Ovo je važan projekat, koji trebamo zajedničkim snagama podržati", rekao je Stanivuković.

Dodaje da su sudovi sve završili, te da je sada sve kako treba.

Predloženo je da se sa dnevnog reda  sjednice skine tačka 46. Prijedlog odluke o dodjeli javnih površina radi privremenog zauzimanja Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, dok je Stanivuković predložio da se uvrsti tačka realokacije budžetskih sredstava te izmjena regulacionog plana Centar Zapad 1" na prostoru nekadašnjeg Čajaveca.

Nakon zasjedanja komisije na dnevni red je dodana tačka Realokacija budžetskih sredstava, dok su odbornici izglasali da se raspravlja i o izmjenu regulacionih planova "Centar Aleja" te "Centar zapad".

Četrtva tačka koju je predložio Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada o osnivanju privremenog radnog tijela Odbora za ispitivanje propusta prilikom usvajanja regulacionih planova nakon glasanja nije uvrštena.

Dnevni red je usvojen, a na njemu se nalazi 55 tačaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije